Home
Kenniscentrum
Verhalen
Ok assistent cynthia...

OK Assistent Cynthia maakt de overstap van vast naar detacheren

Cynthia OK Assistent bijgesneden

Cynthia vertelt enthousiast over de beslissing om haar carrière als OK-assistent voort te zetten als gedetacheerde via Medicalhunt. "Het is tijd om iets anders te gaan doen," zegt ze vastberaden, terugkijkend op in totaal vier en een half jaar bij het Gelre ziekenhuis in Apeldoorn sinds haar afstuderen.

"Ik heb al flink wat ervaring opgedaan daar. Maar nu is het tijd om écht vlieguren te gaan maken.” Cynthia voelde dat het tijd was voor een andere uitdaging. “Ik kijk ernaar uit om op verschillende plekken te werken. Zo hoop ik meer te leren, over het vak én over mijzelf.”

Hoog-complexe operaties en uitdagende situaties

En leren zal ze, met haar eerste opdracht gepland in het bruisende UMC Utrecht, een academisch ziekenhuis dat een wereld van hoog-complexe operaties en uitdagende situaties belooft. Cynthia is vastbesloten om elk moment te ervaren, elke ervaring te absorberen en haar vaardigheden als OK-assistent tot een hoger niveau te brengen.

Echt een zorg-type

Voor Cynthia is de zorg eigenlijk altijd al een duidelijke richting geweest. Terugdenkend aan haar havo-jaren herinnert ze zich hoe haar ouders haar aanspoorden. "Je lijkt wel echt zo'n zorgtype, zeiden ze.” En inderdaad, de zorg voelde als iets natuurlijks. Een plek waar Cynthia kon gedijen te midden van uitdagingen en veeleisende situaties. "Je leert je makkelijk aanpassen," merkt ze op, terwijl ze spreekt over haar beslissing om te detacheren. "Dat vind ik heel belangrijk. Dat je je kan aanpassen aan je omgeving, uitgedaagd blijft en niet vastgeroest raakt."

Persoonlijke reis van zelfontdekking

Voor Cynthia is detacheren niet alleen een professionele stap, maar ook een persoonlijke reis van zelfontdekking. "Nú is de kans om dit te doen. Ik woon nog thuis en heb nog geen kinderen of andere verantwoordelijkheden.” Die vrijheid en flexibiliteit maken dat ze echt de ruimte voelt om zichzelf te ontdekken.

De rol van een OK assistent

Cynthia beschrijft haar werk als OK-assistent, als de schakel tussen het steriele veld tijdens de operatie en het niet steriele veld. "Ik zorg dat alle spullen aanwezig zijn voor de operatie. Ik assisteer en houd daarnaast het operatiegebied overzichtelijk voor de operateur, zodat hij zijn werk goed kan doen. Ik geeft de instrumenten aan en probeer zoveel mogelijk mee te denken. Het is de kunst om de operateur voor te zijn, zodat deze zo min mogelijk hoeft te vragen. Een operatie verloopt lekker wanneer je als operatieassistent de vervolgstappen van een operatie kent.”

Dynamisch en afwisselend

Voor Cynthia is dit werk een kans om haar grenzen te verleggen en te groeien als professional en als individu. "Wat ik het leukst vind, is dat het zo afwisselend is," glimlachte ze. "Het is echt ontzettend dynamisch. Ik sta elke dag wel ergens anders. Er kan ook zo ineens een spoedje komen. Dan is ineens je hele dagindeling anders.” Voorheen vast in dienst bij het Gelre ziekenhuis in Apeldoorn. En dan vanaf 1 maart via Medicalhunt op meerdere plekken, beginnend bij het UMC. “Een academisch ziekenhuis. Dat ken ik nog niet. Dus ik vind dat wel heel interessant.

Een warm welkom bij Medicalhunt

Over haar contact tot nu toe met Medicalhunt is Cynthia meer dan positief. "Het voelt echt als een warm welkom," deelt ze, terwijl ze spreekt over haar ervaringen met Melanie en Elwin. "Ze zijn beide echt super geïnteresseerd. Het gaat niet alleen over werk, maar ze vragen me bijvoorbeeld ook naar mijn weekend en feliciteren me met mijn eerste opdracht. Ik vind dat echt supertof.” 

UMC is hoog complex. Ter vergelijking, het Gelre ziekenhuis heeft bijvoorbeeld max 10 operatiekamers. In Utrecht zijn dat er meer dan 20. Veel meer mensen, langere, meer uitgebreide operaties, transplantaties… “En daar worden - net als bij het Gelre ziekenhuis - mensen opgeleid, dat vind ik heel interessant. Dat ze de tijd krijgen om het vak te leren. Daar verwacht ik dan ook weer veel van te leren.

1 maart is het zover! Cynthia heeft er ontzettend veel zin in en heeft beloofd om eind maart weer even contact op te nemen en haar ervaringen en bevindingen over de eerste weken met ons te delen! Hoe leuk is dat?!

Wil je net als Cynthia de overstap maken naar detacheren? Voor meer ervaring, flexibiliteit of om jezelf te ontwikkelen op verschillende plekken... Dat kan bij Medicalhunt! Klik hier voor meer informatie of neem contact met ons op!