Home
Kenniscentrum
Verhalen
Het eigen sausje van...

Het eigen sausje van teamleider Gertjan

Zorgprofessional team leider - Gertjan van Limburg - succesverhaal

Binnenkort begint Gertjan van Limburg als meewerkend teamleider bij de zorginstelling KleinGeluk. Die stap in zijn carrière zou, volgens hemzelf, niet gebeurd zijn zonder zijn periode als detachant bij Medicalhunt: "Ik ben als zorgprofessional gegroeid bij Medicalhunt."

In de lobby van zorginstelling KleinGeluk in Apeldoorn zit Gertjan van Limburg, omringd door zijn vrouwelijke collega’s, met een laptop op schoot en gekleed in een korte spijkerbroek. Het is eind februari, buiten is de temperatuur rond de zeven graden, maar dat deert Gertjan weinig, de korte broek is onderdeel van zijn vier seizoenen collectie. Hij legt iets uit over een online programma aan zijn collega’s. “Onbewust of bewust ben ik een leider, dat weet ik van mezelf”, vertelt hij later. 

Binnenkort begint Gertjan als meewerkend teamleider bij de zorginstelling KleinGeluk. Die stap in zijn carrière zou, volgens hemzelf, niet gebeurd zijn zonder zijn periode als detachant bij Medicalhunt. Op zijn 25ste nam hij het besluit om de zorg in te gaan. Hij startte met de opleiding Verzorgende IG, deed vervolgens de opleiding tot mbo-verpleegkundige en begint aankomende zomer met opleiding hbo-verpleegkundige. “Als ik ergens geen uitdaging meer in vind, ga ik me vervelen.”

Vrouwengelul

Met het papiertje mbo-verpleegkundige op zak ging Gertjan aan het werk bij particuliere zorginstellingen. De ouderenzorg is een wereld die gedomineerd wordt door vrouwen. Hier heeft Gertjan behoorlijk wat ervaring mee: “Ik vond het leuk om bij kleinere particuliere instellingen te werken, maar werd best moe van het, tja, ik noem het maar vrouwengelul.” Op de vraag wat dat dan precies betekent, antwoordt hij: “Met mannen kun je botsen, maar dan drink je een biertje en zit het weer goed. Vrouwen weten vaak na een jaar nog wat je hebt gezegd.”

Gertjan geeft toe dat hij direct kan zijn. “Ik moet het nog leren, de omgang met vrouwen. Ik benoem alleen zaken om de kwaliteit van de zorg te verbeteren en om mijn collega ergens bewust van te maken. Ik zeg niet dingen om iemand de grond in te trappen en zo wordt het soms wel ervaren, dat vind ik moeilijk. Het gaat beter dan vijf jaar geleden, dat moet ik erbij zeggen.” Door ervaring leert men en zo is hij iets subtieler en tactischer geworden, volgens hemzelf. “Ik kreeg gisteren tijdens een vergadering de opmerking: ‘We hebben je nog nooit bot meegemaakt’. Toen dacht ik: in ieder geval de eerste twee maanden goed doorgekomen”, vertelt hij lachend.

Leerzame maanden bij Medicalhunt

Terwijl hij op zoek was naar een nieuwe uitdaging nam Hellen van Medicalhunt online contact met hem op. “Ik wist niet zo goed wat ik wilde en Hellen kwam op het perfecte moment. Na een goede review over Medicalhunt van een oud klasgenoot heb ik de gok genomen.” In augustus is Gertjan gestart als detachant bij Medicalhunt en begin maart is hij overgenomen door de zorginstelling waar hij door Medicalhunt terecht gekomen is, KleinGeluk in Apeldoorn. “Ik raad het iedereen aan om voor Medicalhunt te gaan werken, ook al heb ik het maar een paar maanden gedaan.”

"Ik heb geleerd om te doen wat ik denk dat goed is."

Sommige kwaliteiten komen pas tot bloei in bepaalde omstandigheden, zo ook bij Gertjan. “Ik heb veel losse diensten gedraaid voor Medicalhunt. Je komt dan ergens, kent nog niemand en is het echt even zoeken, dat is een grote uitdaging. Door mijn periode bij Medicalhunt ben ik veel zelfverzekerder geworden en heb ik mezelf echt ontwikkeld. Ik vond het eerst moeilijk om dingen aan te pakken en op mijn manier te doen. Ik heb geleerd om te doen wat ik denk dat goed is.”

Nieuwe uitdaging bij KleinGeluk

De losse diensten draaien leken in eerste instantie een uitdaging en alhoewel het leerzaam was voor Gertjan, was het uiteindelijk toch niet helemaal zijn ding. “Je gaat werken en weer naar huis, geen rompslomp eromheen. Het was alleen de mensen verzorgen, verder zat er geen uitdaging in het werk.” Na drie maanden losse diensten gedraaid te hebben kreeg Gertjan te horen dat hij vanaf januari bij KleinGeluk terecht kon middels detachering, in de eerste instantie voor negen maanden.

In december vielen er vijf collega’s uit bij KleinGeluk. “Ik kwam op een afdeling die bijna niet draaide. In de eerste weken heb ik veel taken op me genomen en ben ik structuur in gaan bouwen. Die uitdaging beviel me wel. Na vier weken kreeg ik de vraag of ik bij KleinGeluk de functie van teamleider wilde vervullen. Ik zei: ‘Dat wil ik wel, maar dan wil ik wel bij jullie in dienst’.”

Via Medicalhunt zou Gertjan starten met een opleiding tot hbo-verpleegkundige. Toen hij overgenomen werd door KleinGeluk wilde hij nog steeds die mogelijkheid hebben. Deze heeft hij ook gekregen middels onderhandelingen. “Zij willen mij graag hebben, dan moeten ze er ook wat voor over hebben.”

Op zijn huidige werkplek krijgt Gertjan ook de kans om zijn opgedane ervaring en zijn natuurlijke leiderschap in de praktijk te brengen. “Ik heb in alle keukens gekeken tijdens de losse diensten. Het waren mooie opdrachten en ik heb er veel van geleerd. Ik ben als zorgprofessional gegroeid bij Medicalhunt doordat ik overal heb kunnen kijken. Uiteindelijk maak je dan je eigen sausje.”

Wil jij net als Gertjan aan de slag als verzorgende IG of in de detachering? Neem contact met ons op!