Home
Kenniscentrum
Verhalen
Van schoonheidsspeci...

Christi-Anne Post: van schoonheidsspecialiste tot Verzorgende IG

Christi Anne PostVerzorgende IG - Christi Anne Post - succesverhaal

Christi-Anne Post, die altijd al schoonheidsspecialiste wilde worden, kiest uiteindelijk voor de zorg. Als Verzorgende IG heeft ze verschillende banen, maar steeds na een half jaar gaat ze op zoek naar iets anders. Tot ze in contact komt met Medicalhunt.

“Het leek me echt vreselijk, maar ik dacht ik probeer het gewoon.” Het was één van de eerste gedachten die Christi-Anne Post (22) uit Urk had over een opleiding in de zorg. Zelf wilde ze altijd schoonheidsspecialiste worden, maar uiteindelijk twijfelt ze. Het wordt een carrièreswitch, want Christi-Anne kiest voor een opleiding in de zorg. Nu werkt ze middels detachering in de zorg als Verzorgende IG. We gaan in gesprek met Christi-Anne.

“Ik koos voor de zorg, omdat mijn moeder dat deed. De opleiding leek me echt vreselijk, maar ik dacht ik probeer het gewoon. Mijn eerste stage ging gelijk al zo goed en ik vond het zo leuk!” vertelt ze. Na het afronden van haar opleiding tot Verzorgende IG begint ze meteen met werken. Al snel ontdekt ze het moois wat de zorg te bieden heeft. De verpleegtechnische handelingen die ze kan uitvoeren, de waardering die ze van de cliënten krijgt. “Als mensen zich vervuild hebben, ze dan lekker gedoucht zijn, in schone kleren van een boterham zitten te smullen. Daar kan ik van genieten! Of wanneer je ze toedekt, lekker onder de dekens, en ze dan zeggen: ‘dankjewel’. Dat vind ik eigenlijk het leukste! Net als de handelingen die je moet doen, die vind ik ook interessant”, vertelt Christi-Anne enthousiast.

“Dit is wat ik bedoel”

Toch heeft ze binnen korte tijd veel verschillende banen als Verzorgende IG. De uitdaging, maar vooral de afwisseling mist. “Ik heb best veel banen gehad in de zorg. Steeds na een half jaar dacht ik ‘wéér diezelfde mensen…’ en dan wilde ik weer wat anders.” Via Medicalhunt collega’s Gretha en Steven komt ze in contact met Medicalhunt en gaat ze op gesprek bij Gretha. Na het gesprek weet Christi-Anne het zeker: dit is wat ze bedoelt. Ook Gretha is enthousiast: “Het intakegesprek met Christi-Anne heb ik als heel prettig ervaren. Christi-Anne was open en gaf goed haar wensen en verwachtingen aan. Medicalhunt past goed bij Christi-Anne. Ze is makkelijk in de omgang, open en wil veel diensten werken, daarom is zij de ideale collega.”

“In de tijd dat een collega vier bewoners verzorgt, verzorgt Christi-Anne er 12. En dan goed ook, en met iedereen tussendoor een praatje makend.”

Na een opdracht in Zwolle werkt ze nu al een tijdje op de locatie Zonnehoeve van HilverZorg, het expertisecentrum voor dementie. Deze zorginstelling sluit goed aan bij haar enige eis: het werken met dementerenden. “Ik vind dementerende ouderen een hele leuke doelgroep”, vertelt Christi-Anne. “De zorg die je deze mensen geeft, het is elke dag een uitdaging en geen dag is hetzelfde.” Ze heeft het dan ook ontzettend naar haar zin. “Voor mijn doen loop ik hier al erg lang. Ik ken alle collega’s, alle bewoners van het huis en weet ondertussen hoe alles werkt, waar alles ligt. Daarom mag en kan ik veel oppakken.”

Christi Anne Post 03

Detachering in de zorg

Elke dag opnieuw de uitdaging is wat Christi-Anne het meeste triggert in haar werk als Verzorgende IG: “Er zijn onlangs een aantal collega’s weggegaan, maar om het samen allemaal toch weer te doen, dat vind ik heel motiverend. Het doel van mijn werk is dat ik het leuk en gezellig heb, maar ik help anderen ook door hier te zijn en ben hier van waarde. Dat vind ik het leukste hier. Je komt voor een opdracht en gaat pas weg als het kan. Dat is de reden dat ik detachering heel leuk vind. Er is afwisseling, uitdaging en je helpt mensen. En je hebt natuurlijk de vrijheid. Vind ik het niet meer leuk, dan weet ik dat ik de keuze heb om na deze opdracht een andere te kiezen. Dat vind ik wel lekker! En natuurlijk de waardering van de bewoners, daar doe ik het voor!”

Gretha: “Ze doet het ook erg goed! Ze zijn erg tevreden over haar en ze past goed in het team. Christi-Anne is een harde werker en houdt van doorpakken. In de tijd dat een collega vier bewoners verzorgt, verzorgt Christi-Anne er 12. En dan goed ook, en met iedereen tussendoor een praatje makend. Ook de communicatie tussen Christi-Anne en ons gaat heel erg goed!” 

Over vijf jaar ziet ze zichzelf als verpleegkundige. “Ik hoop dat ik binnenkort een opleiding heb gevonden, zodat ik binnen Medicalhunt een andere functie kan gaan vervullen!”

Wil jij net als Christi-Anne aan de slag als Verzorgende IG middels detachering in de zorg? Bekijk onze vacatures of neem contact met ons op!