Home
Kenniscentrum
Verhalen
Van boekhouding van ...

Van boekhouding van Verzorgende IG, Bo vindt voldoening in grote carrièreswitch

Bo Reuter - verzorgende IG liggend

Bo, een voormalige boekhouder, bevond zich jarenlang in een beroep dat haar weinig voldoening gaf. Met een opleiding tot verzorgende IG op zak, begon ze haar carrière in de thuiszorg. Na veertien jaar groeide echter haar verlangen naar meer uitdaging en variatie. Ze ontdekte haar weg naar Medicalhunt, waar ze nu bijna drie jaar diensten draait bij Hilverzorg en de nodige losse diensten vervult. Dit heeft haar niet alleen de flexibiliteit gegeven die ze zocht, maar ook een plek waar ze zich echt thuis voelt.

Bo's succesverhaal in de zorg begint veertien jaar geleden in de thuiszorg. Waar ze haar eerste stappen zette als verzorgende IG. Na jarenlang dezelfde routine te hebben gehad, ontwaakte in haar een verlangen naar meer uitdaging en afwisseling. “Op een gegeven moment ken je alle cliënten. Je kent alle zorg. Dus ik kon bij wijze van met m’n ogen dicht de wijk in. Dat was voor mij geen uitdaging meer. Ik snakte naar iets anders. Ik wilde meer. Maar ik was niet van plan direct alles op te geven. Ik wist helemaal nog niet waar ik terecht kon.” Tot ze op Facebook een advertentie van Medicalhunt tegenkwam. Wat het startpunt werd van haar avontuur in de intramurale zorg.

Afwisseling en uitdaging

Wat Bo zo fijn vindt aan haar werk bij Hilverzorg en andere locaties, is de afwisseling en de kans om verschillende facetten van de zorg te verkennen. De variatie in cliënten, ziektebeelden en zorgomgevingen houdt haar scherp en gemotiveerd. Het werken met verschillende systemen en procedures op diverse locaties biedt haar de mogelijkheid om voortdurend te leren en te groeien. "Ik heb die afwisseling en uitdaging wel nodig. De diversiteit is wel echt het mooiste van dit vak. Dat je niet op dezelfde plek blijft. Niet altijd bij dezelfde mensen. Het is daardoor nooit saai. Die prikkels heb ik nodig."

Altijd welkom

Door het invullen van losse diensten komt Bo op veel verschillende plekken. Maar ze voelt zich overal gerespecteerd en erkend: "Ik heb nog nooit het gevoel gehad dat ik niet welkom ben. Of dat ik me niet bekwaam voel of onzeker. Waar je ook bent, je bent altijd welkom." Haar optimisme en toewijding aan haar werk zijn duidelijk wanneer ze zegt: "Je moet in dit vak fouten voorkomen. Met medicatie, met wondverzorging. En ik ben echt heel secuur op dat gebied. Wat ik doe, wil ik ook echt goed doen. Soms duurt het daardoor wel iets langer misschien. Maar ik wil het goed doen. En dat merken mensen wel. En dat wordt ook wel echt op prijs gesteld."

"Je ziet overal dat de mensen waarderen wat je voor hen doet. Dat wil ik voor geen goud ruilen."

Het mag duidelijk zijn, Bo heeft haar ware passie gevonden in de zorg. Ze voelt zich geliefd en vindt voldoening in het feit dat ze echt iets kan betekenen voor anderen. Haar persoonlijke contact met cliënten, het leren kennen van mensen en het horen van hun verhalen maken haar werk betekenisvol. Bo ervaart de waardering van cliënten en collega's als het mooiste compliment dat ze kan krijgen. “Ik kreeg ooit te horen dat collega’s mij heel kundig vinden. Dat ik weet waar ik het over heb. Dat soort complimenten van het team, of een lach op het gezicht van een bewoner… Daar doe ik het voor, die voldoening.”

In haar rol als zorgprofessional heeft Bo geleerd dat ze niet alleen geduldig is, maar ook over veel empathie beschikt. Ze ontdekte een diepere verbinding met mensen, iets wat ze voorheen niet zo sterk voelde. Deze ervaringen hebben haar laten inzien dat ze op de juiste plek is. "Je ziet overal dat de mensen waarderen wat je voor hen doet. Dat wil ik voor geen goud ruilen."

Een blik op de toekomst

In haar vrije tijd geniet Bo van quality time met haar gezin, waarbij ze graag actief bezig zijn. Haar gezin staat op de eerste plaats. En ze is trots dat ze naast de voldoening die ze ervaart in het moederschap, ook voldoening in haar werk gevonden heeft. En ze hoopt daarin een voorbeeld voor haar dochters te zijn. “Wat je ook gaat doen, kies voor iets waar jouw hart ligt. Doe waar je je gelukkig bij voelt. Vind je passie. Iets waar je helemaal op je plek bent. En waar je alleen maar voordelen ervaart.” 

Bo is blij met waar ze nu staat in haar carrière en ze kijkt met optimisme naar de toekomst. "Ik hoop over 5 jaar nog steeds bij Medicalhunt te werken. En ook graag nog als zzp'er. Ligt een beetje aan wat de overheid gaat doen natuurlijk.” Daarnaast zou Bo zichzelf graag nog verder willen ontwikkelen door een aanvullende opleiding te volgen. “Ik heb die afwisseling en uitdaging wel nodig. Ik heb ondertussen de opleiding tot verpleegkundige ook afgerond. Maar merk dat ik het stukje wondzorg wel heel interessant vind. En ook hoe dat werkt allemaal. Dus misschien wil ik nog wel de wondzorgverpleegkundige opleiding volgen. Of dialyseverpleegkundige. Ik twijfel nog een beetje wat ik moet kiezen.”

Kiezen voor de zorg

Bo straalt van enthousiasme als ze praat over haar overstap van boekhouding naar de zorg: "Ik had het nooit echt naar mijn zin in de boekhouding. Het was saai, elke dag was hetzelfde. Maar mijn was moeder boekhouder en mijn oma ook. Dus ja, dan ga je dat gewoon doen. Het was eigenlijk al voor mij geregeld. Maar ik vond het nooit leuk. Ik snakte naar contact met mensen en wilde iets betekenen." Haar keuze voor de zorg werd aangewakkerd toen haar oma heel ziek werd. Ze raakte gefascineerd door het bijzondere werk dat de zorgverleners dag in dag uit voor haar verrichten. “Ik werd enorm benieuwd en nieuwsgierig naar hoe alles werkte. Hoe het lichaam werkt. En het ziekteproces. Ik bewonderde dat, vond het ontzettend interessant. En het blijft ook interessant.”

Betrokken en professioneel

Bo's ervaring met Medicalhunt is ronduit positief. "Medicalhunt was mijn eerste keuze. Ik heb me nergens anders ingeschreven. En omdat het heel fijn is heb ik daar ook nooit over nagedacht." Ze prijst niet alleen de professionaliteit van het bureau, maar ook de persoonlijke betrokkenheid: "Ze zijn bij Medicalhunt zo ontzettend behulpzaam. Altijd als ik een vraag heb of ik begrijp het niet, of ik moet wat uitrekenen, dan hoef ik maar één berichtje te sturen en ze staan voor mij klaar.” 

Naast de praktisch ondersteuning is het vooral de toewijding van het team die Bo een gevoel van eenheid geven. Haar lof voor de behulpzaamheid en het begrip dat ze ontvangt, benadrukt het belang van een ondersteunend detacheringsbureau in eigenlijk elk succesverhaal. “Het is nog nooit voorgekomen dat ik voelde dat ik er alleen voor stond. Ze zijn de ideale partner. Ik ben echt heel blij daar!”

"Ik zal niet liegen, het werken in de zorg is zwaar. Maar je krijgt zoveel voor terug.”

Bo benadrukt haar tevredenheid als zzp'er: "Je werkt hard, je werkt goed, je geeft alles van jezelf, maar je wordt er ook voor betaald." Ze heeft geleerd dat werken in de zorg fysiek een uitdaging kan zijn, maar de voldoening die ze ervaart maakt het de moeite waard: "Ik zal niet liegen, het werken in de zorg is zwaar. Je moet met tilliften werken en dat is niet makkelijk. Maar je krijgt zoveel voor terug. Ongekende waardering. Waar je ook bent.” Het feit dat ze elke dag iets kan betekenen voor anderen, geeft haar een gevoel van vervulling dat ze in haar vorige baan nooit ervoer. "Ik ben zo blij dat ik altijd mensen kan helpen, wanneer ze hulp nodig hebben."

Zzp'en vs. vaste dienst

Bo's woorden weerspiegelen haar passie voor de zorg en haar diepe betrokkenheid bij haar werk. Ze heeft haar plek gevonden, waar ze niet alleen werkt maar echt het gevoel heeft dat ze gezien wordt. "Ik voel in de rol als zzp’er absoluut meer waardering in de zorg. Ik vond hard werken nooit erg. Ik wil mijn werk ook echt goed doen. En in vaste dienst wordt er altijd meer en meer van je verwacht. Nooit had ik het gevoel dat ik het goed deed, alleen maar dat ik nóg meer moest doen. Het was nooit genoeg. Het was nooit echt oké. Er was altijd te weinig personeel. Iets wat wij dan weer op moesten lossen. En we deden al zo veel."

Menselijk contact

Bo is meer dan blij met de overstap naar intramurale zorg, maar geniet ook van de afwisseling die Medicalhunt haar biedt: “Ik leer zoveel mensen kennen. En ik ben ook echt heel nieuwsgierig naar hun verhaal. Wat hebben ze gedaan? Hoe komt het dat ze nu hier zijn? Wat heeft het leven hen gebracht? Ze vertellen je zoveel. Ze hebben ook wel echt behoefte aan een praatje. Aan menselijk contact. Er zitten zoveel mooie verhalen bij oudere mensen. Heel mooi vind ik dat." Haar keuze om als zzp'er te werken via Medicalhunt heeft niet alleen financiële voordelen, maar ook een diepere betekenis: "Ik voel me nu écht gewaardeerd. En meer kan ik me niet wensen."

Van de boekhouding naar de zorg. Bo’s overgang van een routinematige carrière in de administratie naar een gedreven Verzorgende IG (VIG'er) in de zorg is hét bewijs dat het nooit te laat is om je passie te vinden en te streven naar vervulling in je werk.

Wil jij net als Bo afwisseling en uitdaging in je werk? Dat kan bij Medicalhunt! Klik hier voor meer informatie of neem contact met ons op!