Home
Kenniscentrum
Verhalen
Het felbegeerde papi...

Het felbegeerde papiertje van verpleegkundige Ronny

Verpleegkundige - Ronny Verhagen - succesverhaal

Zes jaar geleden begon Ronny, toen nog verzorgende IG, als detachant bij Medicalhunt. Tijdens de eerste gesprekken gaf hij meteen aan dat hij door wilde groeien, de reactie was: “We hebben het nog nooit eerder gedaan, maar we gaan kijken wat we voor je kunnen betekenen.”

Met een Disney t-shirt aan zit verpleegkundige Ronny Verhagen (50) in de tuin van het verzorgingstehuis Noorderhoek in Sneek. Zijn dienst zit er net op. Hij heeft de kamer van een cliënt versierd met slingers ter ere van haar verjaardag. Slingers ophangen doet Ronny vrij regelmatig, zowel op zijn werk als ieder ander aspect van zijn leven. “Ik speel graag met lego en ik ben gek op achtbanen. Eigenlijk ben ik nooit volwassen geworden. Als man mag dat hé”, zegt hij lachend.

Het houdt hem jong, zijn hobby’s. Evenals zijn werk. Met de focus op ontwikkeling en doorgroeien houdt Ronny zijn geest scherp. “In de zorg ben je altijd wel bezig met leren, ook omdat er veel veranderd. Ik vind het leuk om bij te leren.” Zes jaar geleden begon Ronny, toen nog verzorgende IG, als detachant bij Medicalhunt. Tijdens de eerste gesprekken gaf hij meteen aan dat hij door wilde groeien, de reactie was: “We hebben het nog nooit eerder gedaan, maar we gaan kijken wat we voor je kunnen betekenen.” Dit gesprek was tekenend voor Ronny’s ervaring met Medicalhunt. “Ze werken voor jou in plaats van dat jij voor hen werkt.”

Het felbegeerde papiertje

Het ging niet zonder slag of stoot, maar na vier jaar had Ronny het felbegeerde papiertje van de opleiding Verpleegkunde niveau 4 behaald. “Als detachant een opleiding volgen is lastig, omdat je afhankelijk bent van de zorginstelling voor begeleiding. Het is één keer goed misgegaan en toen is mijn opleiding stopgezet.” 

Ronny laat zich niet zomaar uit het veld slaan. Het volgende studiejaar begon hij weer met zijn opleiding en toen ging het van een leien dakje. Afgelopen januari heeft hij zijn diploma gehaald en hij is nog niet klaar met leren: “Ik zit erover te denken om een hbo-opleiding te volgen, maar eerst trouwen.” Volgend jaar is hij negen jaar samen met zijn vriendin. In september hebben ze elkaar leren kennen en ze gaan ook in september trouwen. 

Ronny diploma web

De comfortzone is iets te klein voor Ronny, het liefst stapt hij eruit. “Als detachant een opleiding volgen raad ik echt aan. Normaal gesproken zit je aan één zorginstelling vast als je werken en leren combineert. Als detachant kun je allerlei takken van sport binnen de zorg meemaken. Zo kun je kijken wat je het leukst vindt en je leert er echt meer van. Iedere zorginstelling heeft een eigen manier van werken. De sterke punten kun je meenemen en de zwakke punten kun je laten liggen. Het zorgt ervoor dat je geen oogkleppen opdoet, dat wil ik niet. Ik heb een prikkel nodig, anders val ik in slaap.” 

Die prikkel vond Ronny in zijn studie Verpleegkunde: “Tijdens de studie gingen we meer de diepte in. Je krijgt oog voor grotere verbanden, bijvoorbeeld waarom een cliënt een bepaald ziektebeeld heeft. Er ligt meer nadruk op de theoretische kennis.”

"Het is een dankbaar beroep"

Volgens zijn eigen zeggen heeft Ronny al ‘behoorlijk wat rondgezworven’. Zo heeft hij in heel wat keukens kunnen kijken, niet alleen binnen de zorg. Zijn werkende leven begon als manager bij een supermarkt. “Ik vond het leuk om met mensen te werken, gesprekken met de klanten en collega’s. Later zat ik steeds meer op kantoor en dat vond ik niets. Uiteindelijk ben ik mijn baan verloren en kreeg ik de kans om me om te laten scholen. Ik wist meteen dat ik de zorg in wilde. Dat was achteraf een keuze die ik veel eerder had moeten maken.” Ook in de zorg haalt Ronny voldoening uit het werken met mensen: “Het is een dankbaar beroep”.

"Misschien ga ik op kantoor als mijn lichaam niet meer wil"

Zijn ervaring als manager neemt hij mee in de zorg. “Misschien ga ik ooit nog aan de slag als interim-manager in de zorg. Er is genoeg te winnen bij het management in de zorg. Het management moet meer mensgericht, men moet meer kijken naar wat de cliënt en het personeel wil.” Voor nu blijft hij op de vloer, want een kantoorbaan past niet bij zijn jonge geest. “Misschien ga ik op kantoor als mijn lichaam niet meer wil.”

Wil jij net als Ronny een opleiding volgen via Medicalhunt? Klik hier voor meer informatie of neem contact met ons op!