Home
Kenniscentrum
Verhalen
De zorg met extra aa...

De zorg met extra aandacht van verzorgende IG Ilse

Verzorgende IG - Ilse Bakker succesverhaal - Medicalhunt

Mensen eigen regie geven, anderen helpen en ‘gewoon’ de zorg leveren die mensen nodig hebben. Het is wat Ilse het liefste doet in haar werk. Sinds een jaar is Ilse werkzaam bij Medicalhunt, waar ze inmiddels verschillende opdrachten heeft uitgevoerd. Momenteel werkt ze als als Verzorgende IG bij woonzorgcentrum Nijenstede in Amersfoort.

“In mijn vorige baan merkte ik dat ik mijn verpleegkundige handelingen niet kon toepassen. Ik ben nog jong, en wilde daarom ook eens in andere keukens rondkijken. Inmiddels werk ik nu een jaar bij Medicalhunt door middel van detachering. Tijdens mijn eerste opdracht werd ik gedetacheerd bij een woonvilla voor mensen met Alzheimer, en sinds een paar weken werk ik bij Nijenstede in Amersfoort. Een woonzorgcentrum. De flexibiliteit die ik heb, vind ik erg leuk. Mensen houden hun eigen regie in handen en wat ik erg bijzonder aan Nijenstede vind is dat ze de mogelijkheid hebben om echtparen aan te nemen. Zodat ze in de laatste fasen nog steeds samen kunnen zijn. Dat gebeurt bijna nooit meer”, vertelt Ilse.

"Dan hoor ik een bewoonster tegen haar familie zeggen: 'Die lange zuster is wel leuk hoor!'"

“Ik kwam in contact met Medicalhunt via LinkedIn. Eigenlijk vrij snel nadat ik klaar was met mijn eerste opleiding, de opleiding als Helpende, heb ik Medicalhunt op LinkedIn gevolgd in de hoop nieuwe opdrachten te ontdekken dankzij de connecties van Medicalhunt. Daarna ben ik met Medicalhunt in contact geraakt”, gaat Ilse verder. “Naast mijn, toen nog huidige, contactpersoon had ik ook een gesprek met Margaretha. Ze vertelde me dat ze ook een opleiding tot Verpleegkundige had gevolgd en dat sprak me meteen aan. Het geeft je meteen het gevoel dat zij weet waar je het over hebt. Het klikte meteen! Alsof we elkaar al jaren kende, dat vertrouwde gevoel.”

"Midden in de coronacrisis startte ze bij Medicalhunt. Ilse, die van voetbal en fitness houdt, vertelt: “Ik vond de eerste golf echt heel heftig. Tijdens mijn eerste opdracht bij de woonvilla waren er ook een aantal bewoners besmet. Dat je de hele dag een soort politieagent moest spelen richting de families en dat we niet even met z’n allen op adem konden komen. Dat vond ik erg lastig. Het was oogkleppen op en gaan met die banaan.” Gelukkig kan ze bij Margaretha haar ei kwijt. “Je hebt een soort persoonlijk begeleider en de lijnen zijn erg kort. Dan bellen we even, hoe het met me gaat, waar ik tegenaan loop. Als ik niets heb te vertellen, dan heb ik niets te vertellen. Maar die persoonlijke aandacht is heel fijn!”

"Weer, wind, code geel, blauw of groen: wij zijn er altijd."

Haar beroep levert genoeg voldoening op. Ze koos ooit voor de zorg, omdat ze graag voor anderen zorgt. Iemand zijn veter strikken wanneer hij met zijn arm in het gips zit, wanneer een ander een dikke enkel heeft, rennen om ijs te halen en even te koelen. “Dat is ook wel het neusje geweest dat ik in de zorg wilde. Ik was altijd bezig om andere mensen te helpen.” Na een studie tot Helpende en daarna een vervolgstudie tot Verzorgende IG, heeft ze geen spijt van haar keuze.

“Wat mijn werk zo leuk maakt, is dat ik mensen kan helpen waar ze het zelf niet meer kunnen. Mensen net even wat extra aandacht geven. Even het helpen of het begeleiden van de dag, want voor niemand is die hetzelfde. Al lijkt dat af en toe wel zo. Het motiveert dat het werk toch elke keer weer lukt. Dat ik weer bij een bewoner ben geweest en dat ze me nodig hebben, dat ik daarna die glimlach zie. Of dat ik na een ronde op de gang loop en ik een bewoonster tegen haar familie hoor zeggen: ‘Die lange zuster is wel leuk hoor!’ Daar doe je het voor, die kleine waardering. Dat zijn af en toe toch van die smeltmomenten.”

Wil jij net als Ilse ook aan de slag als Verzorgende IG middels detachering en echt iets betekenen voor anderen? Neem dan contact met ons op of bekijk onze vacatures. Samen maken wij het verschil.