Home
Kenniscentrum
Verhalen
De service met een g...

De service met een glimlach van verzorgende IG Simon

Simon Plas

Na 16 jaar in een verzorgingscentrum voor ouderen te hebben gewerkt, was Simon toe aan een nieuwe uitdaging. Die dacht hij te vinden in een zorginstelling voor jongeren met gedragsproblematiek. Helaas bleek de realiteit anders. En toen?

“Er werd mij vooraf een heel mooi beeld voorgeschoteld van het werk dat ik zou gaan doen. Alleen wees de praktijk iets anders uit en was er vooral veel agressie. Het was meer knokken dan dat ik met zorg leveren bezig was. Het ging me aan het hart, maar ik ga dit niet redden dacht ik.”

Hoe ben je vanuit daar dan bij Medicalhunt terecht gekomen?

“Via een vriend van mij die voor Medicalhunt (toen nog DMU) werkte, werd mij gevraagd ‘goh, is detacheren niet iets voor jou?’ Volgens mij was dit ergens in 2016. Toen heb ik een mailtje gestuurd en ontving ik een uitnodiging van Steven. Vervolgens ben ik op kantoor gaan praten en dat liep zo leuk en zo ontspannen. Vaak is het zo dat je een sollicitatie hebt en dat je er echt vol spanning zit. Maar dit was zo’n relaxte manier, zo’n relaxt gesprek. Ja, dat voelde wel een beetje als thuiskomen. En zo doende ben ik in aanraking gekomen met Medicalhunt.”

"Wat ik het leuke vind, is de vrijheid die je hebt via detachering. Ik heb ook bewust voor detachering gekozen, omdat je naast vrijheid wel echt onderdeel wordt van een team."

En vanaf toen dus nooit meer weggegaan? 

“Ik wil ook zeker niet weg. Ik heb geen reden om weg te gaan. Bij Medicalhunt wordt niet alleen gedaan wat wordt beloofd, maar Medicalhunt is voor mij ook gewoon een luisterend oor. Als je ergens mee zit, kan je ze altijd bellen en er is altijd iemand die jou dan ergens in begeleidt. Die het spreekwoordelijk stokje overpakt en zegt ‘kom maar, ik luister naar je’. Je wordt bij Medicalhunt echt gezien als collega en je doet ertoe.” 

Wat vind je zo leuk aan gedetacheerd zijn?

“Wat ik het leuke vind is de vrijheid die je hebt via detachering. Ik heb ook bewust voor detachering gekozen, omdat je naast je vrijheid wel echt onderdeel wordt van een team. Je wordt vaak met open armen ontvangen en komt soms in situaties of instellingen terecht waar het even wat minder loopt. Dan vind ik het gewoon mooi om de vaardigheden die je in de afgelopen jaren op verschillende plekken hebt geleerd te delen. Maar ook weer te luisteren naar je collega’s, naar hun verhaal.” 

“En ik vind het fijn dat ik minder ‘verplichtingen’ heb, je bent wel onderdeel van het team, maar je hoeft niet naar werkoverleggen van de afdelingen. Dat is echt fijn. Dat waar je voor gekozen hebt, de pure zorgtaken, dat mag ik nu doen. Soms kom je ook wel andere detachanten tegen van Medicalhunt, dat is echt superleuk. Daar bouw je nog weer een heel eigen band mee op en als je samen werkt, dan heb je het gevoel dat je nóg wat sterker staat, dan denk je ‘hé, ik heb er nog eentje van Medicalhunt naast me, daar kun je gewoon op bouwen’, dat is leuk.” 

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

“Ik sta 's morgens behoorlijk vroeg op omdat ik voor een opdracht in Amsterdam heb gekozen. Bij de Jan Bonga in Amsterdam. Ik ben daar nu voor een half jaar gedetacheerd en werk met mensen met FTD (Frontotemporale dementie) en niet aangeboren hersenletsel, maar ook mensen met een alcohol- of drugsverleden die er tijdelijk wonen. Om half 8 beginnen we met een overdracht en erna verdelen we het werk. Ook wordt er een dagoudste aangesteld voor die dag die het aanspreekpunt is in het geval van een crisis. Ook spreken we af wie voor welke bewoner verantwoordelijk is. Verder verloopt de dag zoveel mogelijk volgens een vaste structuur. Dat is heel belangrijk.” 

Hoe maak jij met Medicalhunt het verschil in de zorg?

“Ik denk dat ik een bepaalde spil vorm op een afdeling waar mensen mee kunnen lachen én op kunnen bouwen. Ik heb denk ik een andere blik en probeer collega’s een andere kijk mee te geven op hoe zorg geleverd kan worden. Voor mij is meedenken op een afdeling veel belangrijker dan alleen meelopen."

"Doordat wij van Medicalhunt op veel verschillende afdelingen terecht kunnen, kunnen we steeds nieuwe vaardigheden opdoen en weer meenemen naar een andere afdeling. Daarnaast ben ik dus iemand die graag met een glimlach werkt en houdt van een lolletje op zijn tijd. Dat is echt belangrijk voor mij. Even weer een lach op je gezicht, even weer een positieve blik. Zo van, we kunnen het met zijn allen, hoe het soms ook loopt, we doen het gewoon!” 

Wil jij net als Simon aan de slag bij Medicalhunt? Bekijk dan nu onze openstaande vacatures of neem contact met ons op.