Home
Kenniscentrum
Verhalen
De rust in een werel...

De rust in een wereld vol prikkels van helpende Jamonique

Helpende - Jamonique Daal - succesverhaal - Medicalhunt

Vrijheid, nieuwe werkomgevingen en afwisseling: Jamonique Daal (33) is moeder van een dochter van twee en werkt als Helpende in de losse diensten. We gingen met Jamonique in gesprek over haar werk bij Medicalhunt. Benieuwd hoe zij dit ervaart? Lees snel verder!

“Ik heb mezelf gedwongen om niet te lang op één plek te blijven. Dan merk je dat je in je comfortzone gaat zitten en dan leer je niks. Ik heb op veel verschillende locaties gewerkt en dat vond ik erg prettig. Op verschillende plekken ervaring opzuigen, als een soort spons. Wanneer ik binnen de grenzen van m’n comfort zone blijf, dan ben ik te comfortabel en denk ik: ‘het is tijd om te gaan’. Dan probeer ik weer iets nieuws te doen. Ik houd van verandering”, vertelt Jamonique Daal, Helpende bij Medicalhunt, vrolijk. “De kennis en ervaring die ik heb opgedaan, neem ik weer mee naar mijn volgende opdracht.”

Sinds december 2021 werkt Jamonique bij Medicalhunt. Eerst een paar opdrachten middels detachering, daarna via de flexpool. Accountmanager en contactpersoon Annet vertelt: “Ik kwam de cv van Jamonique tegen op werk.nl en zag dat ze uit de buurt kwam. We hebben gebeld en er was meteen een klik. Al snel mocht ze starten bij een opdrachtgever in Lemmer, toen nog via detachering. Tegelijkertijd deed Jamonique ook losse diensten bij Medicalhunt, waarna ze de keuze maakte voor losse diensten.” Jamonique: “De losse diensten bevallen me eigenlijk zo goed: ik kan mijn eigen rooster bepalen en er zijn zat diensten in de regio. Ik plan zelf mijn diensten in met de Medicalhunt-app, dat gaat hartstikke goed. Ik pas mijn vakanties aan op de wensen van mijn man, mijn kind en de gastouder. Er zijn geen verplichtingen, daar ben ik hartstikke blij mee!” Bij Medicalhunt zit ze dan ook naar eigen zeggen ‘op een top-plek’. “Ik kan overal heen, dat is voor mij echt perfect!”

Eigen werkwijze

Via een oud-klasgenoot rolt Jamonique de zorg in. Een prachtig vak, waarin ze inmiddels haar eigen werkwijze heeft ontwikkeld. “Het mooiste aan mijn vak vind ik het in contact komen met mensen. Ik merk dat ik daar heel goed in ben. Ik neem de tijd voor mensen om te luisteren wat ze te zeggen hebben en voel situaties goed aan. Het is een soort onderbuikgevoel dat ik bij veel mensen heb. Ik ben een stuk rustiger dan de meeste collega’s en neem de tijd voor mijn cliënten. Dan hoor je echt de leukste verhalen."

"Je moet je voorstellen, wanneer een cliënt in een verzorghuis komt, dan wordt het leven van diegene steeds kleiner. De kamers zijn niet altijd heel groot en ze raken alles kwijt: hun huis, hun tuin, hun auto. Dan breekt je hart. Wanneer ik met mijn cliënten ben, probeer ik de tijd te vertragen. Niet te snel willen, maar rustig binnenkomen en de tijd nemen voor een cliënt. Als je rustig nagaat hoe een persoon is, waar ze prikkels van krijgen of waar ze vrolijk van worden, dan kun je iemand heel eenvoudig benaderen. Als ik contact wil maken, dan gooi ik altijd iets van mezelf erin. Eerst over ditjes en datjes, daarna een persoonlijk verhaal van mezelf en dan komen er hele leuke verhalen. De stress neem ik van cliënten weg.”

Annet: “Jij bent een rustpunt voor veel cliënten en naast rust breng jij warmte en vertrouwen mee.” Jamonique vertelt: “Dat is ook nodig. Ik kan heel goed mijn tijd managen, ook al gaat het niet altijd volgens planning. Dan kan ik goed twisten en mijn tijd verdelen. Al moet ik er een uur extra voor blijven op mijn werk. Veel dingen zijn gehaast, daar houd ik niet zo van. Ik merk dat als ik dingen rustiger doe, dat het prettiger werkt voor mijn omgeving en mijzelf.”

Vrijheid en prikkels

“Het voordeel van losse diensten is de vrijheid. Ik kan tijd inplannen voor mijzelf en dat kon ik voorheen niet doen. Nu kan ik zeggen dat ik bijvoorbeeld van maandag tot donderdag wil werken, dan heb ik een dag voor mezelf. Dat is heerlijk! Soms heb ik twee diensten op dezelfde plek en soms de hele week elke dag een andere dienst. Dan moet ik elke dag schakelen en merk ik dat ik het lekker vind om wat anders doen. Sommigen mensen zullen denken ‘doe mij maar niet’, maar ik vind het fijn. Dan word je geprikkeld, anders ga ik me vervelen merk ik”, vertelt Jamonique.

“Ik zou Medicalhunt zeker aanraden. Voor mij is de vrijheid echt een must, dat je kunt kiezen welke kant je op wilt. Ik hou ervan om lekker te zwerven, dan kom je leuke mensen tegen en heb je leuke gesprekken. Anderen vinden het juist lekker om vast te werken, dus het is voor ieder wat wils.”

Wil jij net als Jamonique ook aan de slag in de losse diensten van Medicalhunt of wil je liever een vaste baan? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je graag meer!