Home
Kenniscentrum
Verhalen
De dynamische reis d...

De dynamische reis door de spoedeisende zorg van SEH-verpleegkundige Rianne

SEH-verpleegkundige - Rianne Nauta succesverhaal

Rianne, een SEH-verpleegkundige via Medicalhunt, maakt al meer dan tien jaar indruk in de wereld van de spoedeisende hulp. Haar passie en toewijding hebben haar langs verschillende ziekenhuizen en zelfs de gevangenis gebracht. Haar veerkracht, nieuwsgierigheid en diepgewortelde liefde voor de verpleegkunde zorgen ervoor dat ze voortdurend uitgedaagd wil worden en wil blijven leren en groeien.

Waar ik het meest trots op ben, is mijn vermogen om het onbekende in te stappen zonder te weten waar het eindigt.

Van aspirant tot spoedeisende hulp verpleegkundige

Rianne wist al op jonge leeftijd dat ze verpleegkundige wilde worden. Na haar mavo-diploma doorliep ze gestaag een opwaartse route, van verzorgende IG naar mbo Verpleegkunde en uiteindelijk naar hbo-v. Het was echter de spoedeisende hulp die echt haar interesse wekte. De afwisseling en uiteenlopende situaties spreken haar enorm aan. “Ik vind het heerlijk. Vooral de korte verhalen van een patiënt volgen met een duidelijk doel. Er komt bijvoorbeeld iemand binnen met buikpijn. Dan moet je allerlei dingen uitsluiten. Wat kan er nou voor dit probleem zorgen? En hoe kun je dat zo snel mogelijk stabiliseren en een beleid uitstippelen voor de patiënt waar hij het beste bij gebaat is."

Het avontuur begint

Een typisch voorbeeld van toewijding die wordt beloond, solliciteerde Rianne op een spoedeisendehulpvacature terwijl ze nog bezig was met haar HBO-V. Ondanks haar lopende studie kreeg ze de kans om eerst haar diploma te halen en daarna te beginnen aan haar avontuur op de spoedeisende hulp van het MCL in Leeuwarden. Hier deed ze niet alleen ervaring op in het vak zelf, maar ook als BHV'er, praktijkopleider en lid van de VIM commissie.

Een onverwachte wending

Toch begon na enkele jaren het gevoel te kriebelen dat er meer te ontdekken was. “In 2020 maakte ik een carrièreswitch. Ik ging aan de slag op de medische dienst in de gevangenis in Leeuwarden. Ik genoot van het werken met een nieuwe doelgroep. Maar de werkomgeving was toch niet helemaal mijn ding.” Na twee jaar nam ze ontslag en stond Rianne voor de uitdaging om haar carrière opnieuw vorm te geven.

Detacheren met Medicalhunt

Dat is waar Medicalhunt in beeld kwam. Met een 0-uren contract begon Rianne bij verschillende ziekenhuizen. Wat haar de flexibiliteit gaf die ze zocht. Hoewel het werken op verschillende spoedeisende hulpen uitdagend was, leverde het haar ook veel leerzame ervaringen op. "Ik vond de flexibiliteit heel fijn, maar dat maakte het tegelijkertijd ook best pittig. Soms had ik een late dienst in Sneek en werd ik de ochtend erop weer verwacht in het UMCG. Dat was soms wel snel schakelen."

Stabiliteit en balans

Na een tijdje voelde Rianne de behoefte aan meer stabiliteit. In overleg met Medicalhunt bleek dat het Tjongerschans in Heerenveen op zoek was naar vervanging voor een half jaar. “Dat gaf wel rust. En nu, weer een half jaar verder, werk ik met veel plezier in ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten.”

“Ik hou van de spanning en vermijd routine.”

Rianne is een duizendpoot in de zorg. Naast haar werk via Medicalhunt heeft ze ook een rol als forensische verpleegkundige bij de GGD. Deze functie biedt haar de onvoorspelbaarheid en mogelijkheid om te improviseren waar ze van houdt. “Het is een baan waar je nooit weet welke situatie je tegemoet gaat en waar je moet inspringen en bekwaam handelen. Ik hou van spanning en vermijd routine.”

De dynamiek van spoedeisendehulp

Dat verklaart ook meteen haar interesse in de spoedeisendehulp. “Het is een dynamische omgeving waar teamwerk essentieel is.” Een gemiddelde werkdag begint met het vormen van een team, taken verdelen en overleggen over de te verwachten patiënten. “Het vereist snelle besluitvorming en triage om de juiste zorg op het juiste moment te bieden.”

Uitdagingen van detacheren

Het werken als uitzendkracht brengt overigens een andere dynamiek met zich mee “De betrokkenheid is anders dan bij langdurige aanstellingen.” Desondanks waardeert ze de ervaring en het feit dat ze haar kennis en advies met anderen kan delen. “Mijn werkdag is geslaagd als ik merk dat ik iets heb kunnen betekenen voor een ziekenhuisteam en ze me beschouwen als een volwaardige collega. Het draait niet alleen om het vervullen van vacatures; het gaat erom dat ik naadloos in een team kan werken en hun waardering krijg.”

Voordelen van detacheren

Voor Rianne biedt detacheren eigenlijk alleen maar voordelen. Ze moedigt zelfs anderen aan om deze route te verkennen. “Vooral collega’s die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging.” Haar persoonlijke groei en zelfbewustzijn zijn toegenomen door haar werk als detacheerder in de zorg. Waar ze dagelijks met nieuwe mensen en situaties wordt geconfronteerd. “Dit werk daagt je uit open en eerlijk te zijn, keer op keer. Je staat veel zelfverzekerder in je beroep. Ik zie mijn werk als spoedeisendehulp verpleegkundige dan ook als één van de mooiste en dankbaarste beroepen.”

Nieuwe perspectieven

Wat Rianne in haar zorg carrière heeft geleerd, is dat organisaties zo enorm van elkaar kunnen verschillen. Wat maakt dat ze soms met een kritisch oog naar bestaande processen kan kijken. "Mijn ervaring in een vooruitstrevend opleidingsziekenhuis stelt me in staat om nieuwe perspectieven te bieden aan ziekenhuizen die misschien een beetje vastgeroest zijn in hun manier van werken.”

De snelheid waarmee Medicalhunt problemen oplost, is indrukwekkend.

Wat de toekomst betreft, is Rianne open en flexibel. Haar contract bij Nij Smellinghe loopt tot eind januari. En hoewel ze hoopt op verlenging, staat ze open voor wat komen gaat. Medicalhunt speelt een cruciale rol in het faciliteren van deze veelzijdige loopbaan, met regelmatige gesprekken en persoonlijke betrokkenheid die haar helpen bij elke stap. “Wat ik in mijn collega's bij Medicalhunt waardeer, is hun benaderbaarheid en persoonlijke begeleiding. De snelheid waarmee ze problemen oplossen, is indrukwekkend. De korte lijntjes maken het werken met hen efficiënt. En de spontane kaartjes die ze sturen, wanneer ik weer start met een nieuwe functie… Zo ontzettend attent en speciaal.”

Behoefte aan detachering

In de afgelopen jaren heeft Rianne van dichtbij kunnen zien hoe de zorg is veranderd. Met een toenemende vraag naar spoedeisende hulpverpleegkundigen. “Hoewel ziekenhuizen dit gat proberen te dichten door meer mensen op te leiden, is er nog steeds behoefte aan detachering, en dat is waar Medicalhunt in beeld komt.”

Balanceren tussen werk en privé

Haar leven draait overigens niet alleen om haar werk.”Ik heb thuis nog een zesjarige dochter en doe in mijn vrije tijd graag leuke dingen met haar. Daarnaast ben ik actief als vrijwilliger in mijn lokale gemeenschap. Ik verveel me nogal snel, dus ik ben eigenlijk altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. De sleutel is om een balans te vinden tussen werk en privé. En hoewel onregelmatige werktijden soms een uitdaging zijn, geniet ik enorm van de vrijheid die het mij biedt.”

Rianne Nauta is een avonturier in de wereld van de gezondheidszorg. Vastbesloten om nieuwe hoogten te bereiken en altijd bereid om het onbekende te omarmen. Haar reis is nog lang niet voorbij, en wie weet welke opwindende wendingen er nog op haar pad zullen komen.

Waar ik het meest trots op ben, is mijn vermogen om het onbekende in te stappen zonder te weten waar het eindigt. Mijn grootste toekomstdroom omvat werken op de ambulance en het verkennen van buitenlandse mogelijkheden. Het leven heeft me geleerd dat paden soms anders lopen dan je had verwacht, maar dat betekent niet dat ze niet leiden naar iets moois.

Wil jij net als Rianne de voordelen van detacheren in de zorg verkennen? Dat kan bij Medicalhunt! Klik hier voor meer informatie of neem contact met ons op!