Home
Ziekenhuis

Ziekenhuis

Werken in het ziekenhuis? Ziekenhuizen hebben een essentiële rol in de gezondheidszorg. Ziekenhuizen bieden hoogwaardige medische zorg en behandeling aan patiënten met diverse gezondheidsproblemen. Door deze diversiteit kun jij je als zorgprofessional specialiseren in verschillende functies op verschillende afdelingen.

Werken in het ziekenhuis

Als zorgprofessional kun je alle kanten op in het ziekenhuis. Werken in het ziekenhuis biedt veel diversiteit en uitdaging. Jij hebt een belangrijke taak in het bieden van warme zorg aan jouw patiënten. Je streeft ernaar dat jouw patiënt tijdig en vriendelijk de zorg ontvangt die past bij zijn of haar behoeften. Ga jij aan de slag op de chirurgie, Spoedeisende Hulp (SEH), Intensive Care (IC) of een andere specialistische afdeling?

Chirurgie

De chirurgieafdeling is verantwoordelijk voor verschillende soorten chirurgische ingrepen. Van algemene chirurgie tot gespecialiseerde afdelingen als orthopedie, neurochirurgie, cardio thoracale chirurgie en plastische chirurgie.

Spoedeisende Hulp (SEH)

Op de SEH ontvangen patiënten met acute, levensbedreigende aandoeningen die direct medische zorg nodig hebben. Dit omvat spoedeisende zorg, triage, stabilisatie en doorverwijzing naar andere afdelingen als dat nodig is.

Intensive Care (IC)

De IC-afdeling biedt intensieve zorg en monitoring aan patiënten in kritieke toestand. De zorgprofessionals op de Intensive Care houden levensbedreigende situaties in de hand en leveren hoogwaardige zorg aan ernstig zieke patiënten. Dit omvat patiënten die geopereerd zijn, ernstig ziek zijn of traumatisch letsel hebben opgelopen.

Medische specialismen

Ook zijn er afdelingen voor interne geneeskunde, cardiologie, oncologie, neurologie en vele andere specialisaties. Deze afdelingen richten zich op de diagnose, behandeling en zorg voor patiënten met specifieke medische aandoeningen.

Prik zh

Beroepen in het ziekenhuis

Wil jij aan de slag in het ziekenhuis? Door de vele afdelingen, zijn er ook veel verschillende functies waarin jij je kunt specialiseren. Ook werk je samen met andere specialisten om de best mogelijke zorg te bieden.

Verpleegkundigen

De verpleegkundigen in het ziekenhuis bieden directe zorg aan patiënten, coördineren de zorgplannen en werken nauw samen met artsen en andere zorgprofessionals. Als Verpleegkundige kan jij je specialiseren op verschillende afdelingen. Denk aan spoedeisende zorg, intensive care, operatiekamers, neonatologie en nog veel meer.

Artsen

Ook voor artsen zijn er veel specialismen, waaronder chirurgie, interne geneeskunde, kindergeneeskunde, cardiologie, neurologie enzovoort. Als arts ben je betrokken bij diagnose, behandeling, chirurgische ingrepen en het algemene management van patiënten.

Paramedici

Als paramedicus speel je een belangrijke rol bij de behandeling, revalidatie en diagnostiek van patiënten. Paramedici zijn bijvoorbeeld fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en diëtisten.

Ga aan de slag in het ziekenhuis

Wil jij meer weten over werken in het ziekenhuis via Medicalhunt of je direct aanmelden? Laat hieronder je gegevens achter, wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

(optioneel)
(optioneel)