Historie

Medicalhunt is hét bemiddelingsbureau voor en door zorgprofessionals. Opgericht als DMU, Dinand Medisch Uitzendbureau, opgericht door Dinand Reiling.

In eerste instantie vond Dinand dat het maar slecht verdeeld was in de zorgbranche. In zijn beroep als Spoedeisende Hulp Verpleegkundige merkte hij, dat hij ondanks de vele uren, toewijding en het harde werken, hem onderaan de streep te weinig opleverde.

Zichzelf detacheren als zzp’er zou hem meer ruimte, vrijheid en mogelijkheden geven om hier verandering in te brengen. In het westen van Nederland niet ongebruikelijk, in Oost- en Midden-Nederland minder bekend. Toch trok hij zijn stoute schoenen aan, ging hij eerst drie dagen aan de slag in Harderwijk én de overige vier vulde hij diensten als zzp’er.

Na een jaar kon Dinand zichzelf fulltime detacheren aan verschillende ziekenhuizen. De administratie werd door een kennis vanuit een zolderkamer overgenomen. Vooral het vele typewerk, maar ook contracten opstellen, de planning, de telefoon aannemen en contacten leggen.

Langzaam ging en durfde Dinand groter te denken. Vooral toen hij Steven Korf leerde kennen op de Spoedeisende Hulp in Lelystad. Steven zag in de zorg waar het volgens hem veelal fout liep en wilde maar al te graag een verschil maken. In hem zag Dinand een partner in het detacheren.

Samen hebben ze vele diensten, soms dubbele of opgedeelde diensten gedraaid. Om maar zo veel mogelijk antwoord op de grote vraag vanuit de zorgbranche te geven. Met het nodige netwerk dat Steven met zich meebracht, heeft hij in een zeer korte tijd een geheel eigen tak in de verzorgingstehuizen, verpleeg- en thuiszorg opgezet. DMU groeide meer en meer uit tot het bedrijf dat het moest worden. Een eerlijk bedrijf, waarin zorgprofessionals de ruimte krijgen om zich te ontplooien, door te groeien en te leren.

Als blijkt dat het op zakelijk vlak ontbreekt aan kennis en kunde, komen Dinand en Steven in contact met Dubbele Ras en Johan Oost, beide bekend in de bemiddelingsbranche. Niet veel later wordt MedicalHunt, voor detachering in de VVT, GGZ en GHZ opgericht.

In 2021 slaan DMU en MedicalHunt hun handen ineen en bundelen ze hun krachten. Om zo de blijvend groeiende vraag vanuit de zorgbranche te kunnen beantwoorden vanuit één sterke naam; Medicalhunt.