Home
Kenniscentrum
Blog
Medicalhunters over ...

Medicalhunters over hun impact in de zorg

Blog
14 maart 2023

Als zorgprofessional maak je iedere dag impact op het leven van iemand anders. Zowel op een zorglocatie als achter de schermen. Je krijgt de kans om echt iets te betekenen voor anderen. Daarom vertellen vijf Medicalhunters over de impact die zij maken in de zorg. Lees snel verder!

Christine Romkes (31): “Ik kan direct iets voor een patiënt betekenen”

“Ik ben werkzaam als Cardiac Care (CCU-)verpleegkundige op de afdeling hartbewaking. Op mijn afdeling komen patiënten met hoog complexe, acute, cardiologische problematiek. Denk bijvoorbeeld aan patiënten die een hartinfarct hebben doorgemaakt of reanimatie.

Patiënten komen op onze afdeling met allerlei aandoening op cardiologische en cardio-thoracaal gebied. Als team vangen we de acuut zieke patiënten op en iedereen is verantwoordelijk voor eigen patiënten gedurende de dag. Als team zijn we goed op elkaar ingespeeld en helpen we elkaar waar nodig.

Ik geef intensieve gespecialiseerde zorg. Denk hierbij aan het toedienen van inotropica of vasopressie, het verzorgen van arterielijnen, daarbij bloedgassen afnemen en interpreteren, met optiflow ondersteunen van de ademhaling en het bewaken van de vitale functies middels monitoring. Naast eigen patiënten die we verplegen, zijn we ook onderdeel van het reanimatieteam.

In mijn vak kan ik meestal direct iets voor een patiënt betekenen en dat geeft voldoening. Ik help graag. Daarnaast vind ik het erg belangrijk dat patiënten de zorg krijgen die zij verdienen, daar werk ik graag aan mee. Als er oog is voor de patiënt, kun je ook de zorg leveren die de patiënt op dat moment nodig heeft. Als verpleegkundige ben je nooit uitgeleerd. Dat maakt dat iedere dag voldoende uitdaging biedt. Daarnaast zijn er veel doorgroeimogelijkheden, dat maakt de zorg aantrekkelijk!”

Kevin Zajc (29): “Ik wil er voor deze mensen zijn”


“Ik werk als verzorgende IG bij Medicalhunt in de detachering. Ik ben inzetbaar in GGZ, ziekenhuizen en VVT, wat mijn diensten heel afwisselend maakt. Ik zorg ervoor dat mijn cliënten gelukkig zijn en dat zij liefde krijgen. Ook voer ik handelingen uit om ervoor te zorgen dat de cliënten weer opknappen en herstellen.

Voor mijn collega’s heb ik veel respect. Zij hebben een hart van goud en willen ook graag dat jongeren en ouderen gelukkig zijn en liefde krijgen. Ik werk in de zorg, omdat ik een GGZ-persoon ben. Ik vind het interessant om te weten wat er in iemands hoofd afspeelt. Ik wil er voor deze mensen zijn, want niet iedereen kan hier goed mee omgaan. Het moet bij je liggen, het moet je passie zijn.”

Adriana van Slooten (25): “Ik probeer echt een lichtpuntje te zijn voor de cliënt”


“Ik ben verpleegkundige en ik werk sinds 2021 bij Medicalhunt. Ik heb dit werk gekozen omdat ik na vijf jaar op een vaste locatie gewerkt te hebben toe was aan iets nieuws. Op dit moment werk ik op invalbasis bij verschillende locaties in de regio Zwolle. Als ik op een nieuwe locatie kom, stel ik mijzelf voor en leg ik uit wie ik ben en wat ik doe.

Tijdens mijn werk probeer ik echt een lichtpuntje te zijn voor de cliënt. Ik help ze met alles waar ze mij voor nodig hebben. Als ik dan aan het einde van mijn zorgmoment ben en een welgemeende dankjewel krijg, dan wordt mijn hart warm en ben ik blij dat ik iets goeds heb kunnen doen.

In de zorg werken is leuk, omdat geen dan hetzelfde is. Elke dag maak ik wel iets mee wat bij mij blijft en daarom doe ik dit werk. Iedere keer andere handelingen uitvoeren en plannen opstellen is het leuke aan dit werk. Ik raad de zorg voor iedereen aan, er is werk genoeg in deze sector!”

Annet Engwerda (39): “Hoe gaaf is het dat ik iemand kan helpen aan een betekenisvolle baan”“In mijn rol als accountmanager bij Medicalhunt ben ik continu aan het verbinden. Vraag en aanbod op elkaar afstemmen, maar vooral ook goed de verwachtingen met de klant en zorgprofessionals afstemmen. Daarnaast vind ik het ook heel belangrijk om persoonlijke betrokkenheid te hebben. Een bezoek is een perfecte gelegenheid om weer even goed met elkaar af te stemmen. Bij voorkeur breng ik een bezoek aan een opdrachtgever en combineer ik het mee een werkplekbezoek aan één van onze zorgprofessionals. Twee vliegen in één klap! Doordat ik zichtbaar ben, is er altijd ruimte om zaken te bespreken. Dat maakt mijn werk ontzettend leuk!

Als ik ’s ochtends op kantoor kom check ik mijn mailbox en maak ik een lijstje van de dingen die gedaan moeten worden die dag. Vervolgens is het ‘go with the flow’, het kan zijn dat ik na één telefoontje mijn hele planning moet omgooien omdat er iets urgents op mijn bureau komt. Ook kan het zijn dat mijn agenda gevuld is met bezoeken bij klanten of met gesprekken met zorgprofessionals.

In mijn baan kan ik het leven van een opdrachtgever ‘makkelijker’ maken. Ik kan ze ontzorgen. Daarnaast is de impact op het leven van een zorgprofessional ook zichtbaar. Werk is een groot onderdeel van je leven, dus als je lekker in je vel zit op het werk, zorgt dat ervoor dat je positieve energie mee naar huis neemt! Een leuke baan is zo belangrijk, daarom vind ik het ook belangrijk om benaderbaar te zijn. Dan kun je vaak kleine dingen direct oppakken en aanpassen op bespreekbaar maken voor echt iets ‘groots’ wordt.

Ik werk voor Medicalhunt, omdat ik een grote drive heb on klanten te ontzorgen en het leven van opdrachtgevers makkelijker te maken. Bij elke bemiddeling voel ik de passie die ik voor mijn werk heb. Hoe leuk is het dat ik iemand blij gemaakt heb met een goede kracht. Of hoe gaaf is het dat ik iemand aan een mooie en betekenisvolle baan heb kunnen helpen. Daarnaast is het team waarin ik werk ook zo ontzettend top. We maken er elke dag met zijn allen een feestje van. Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd!”

Heleen Peters de Graaff (45): “De dankbaarheid en de warmte is groot”


“Vorig jaar ben ik verhuisd naar Lemmer. Ik werkte toen nog in Velp in een verpleeghuis voor bewoners met somatische problematiek. Omdat de reisafstand te ver was, heb ik gesolliciteerd bij Medicalhunt. Dit heb ik gedaan om mijzelf te oriënteren op wat er zoal is aan zorgvraag in Friesland.

Nu werk ik op pg-afdelingen in verschillende plaatsen zoals Balk en Joure. Op een pg-afdeling is geen dag hetzelfde. Dat komt omdat je vaak met andere collega’s werkt en de stemming van de groep verschilt per dag. Ook draai ik wisselende diensten, zoals dag, avond en soms nacht. Het is geen baan waarbij je vaste tijden draait en meer structuur hebt in je dagelijks leven.

Vanaf mijn achtste levensjaar wist ik al dat ik de zorg in wilde. Ik wilde mensen ondersteunen in hun algemene dagelijkse levensverrichtingen en -behoefte. Ik wil ervoor zorgen dat ouderen een betekenisvolle dag hebben en kunnen genieten. Daarbij probeer ik hun wensen en behoeften te vervullen.

Ik werk ruim 23 jaar als verzorgende IG en ik doe dit nog steeds met veel plezier en liefde. Er is niets mooier dan wanneer je een bewoner kan begeleiden of ondersteunen bij zijn zelfredzaamheid. Het gevoel van veiligheid en comfort bieden en structuur en duidelijkheid geven, zodat de bewoner weer een beetje grip heeft op zijn leven en weet dat hij er mag zijn. Het is prachtig om te zien en te voelen wanneer een bewoner jou vertrouwd.

En nee het is niet altijd leuk om in de zorg te werken. De werkdruk kan soms hoog zijn, maar de dankbaarheid en de warmte is groot. Soms krijg ik een knuffel of een kus en dat maakt mijn dag mooi. Het herinnert mij weer aan waarom ik dit werk doe.”

Ook jij kunt een impact maken in de zorg. Ontdek nu jouw mogelijkheden. Check onze vacatures of schrijf je in