Home
Kenniscentrum
Blog
Een dagje meelopen m...

Een dagje meelopen met: Magda

Blog
27 juni 2022

Magda is zzp’er Verzorgende IG en al enige tijd gedetacheerd bij Bewegen 3.0 in Amersfoort. Zij neemt ons mee met haar werkzaamheden tijdens een ochtenddienst. Lees snel verder!

“Mijn dag begint, zoals velen die in de zorg werken, erg vroeg. Half zes is geen uitzondering. Ik hoef maar zes kilometer te rijden en doe dit met mijn auto, anders moet ik nog eerder uit mijn bed. Ik werk op een somatische afdeling, vaak met mensen die moeilijk ter been zijn of volledig rolstoelafhankelijk. Dit betekent vaak werken met tilliften en ook vaak zwaar lichamelijk werk verrichten, zoals het aantrekken van steunkousen, het verzorgen van wonden of volledig zorg verlenen op het bed.

Ik begin mijn dag met het inloggen in het rapportagesysteem (ONS). In dit systeem lees ik de rapportages van de afdelingen waar ik die dag verantwoording voor draag. Ik draai (bijna) altijd verantwoordelijke diensten. Dit houdt in dat ik de eindverantwoording draag van die dag en het reilen en zeilen rond de bewoners.”

Een dagje meelopen met magda web edited
Aan de slag

“Na overdracht van de nachtdienst verdeel ik samen met mijn collega’s het werk. Er liggen vaste routes klaar waar elke collega er één van neemt. Ik loop altijd de VIG-route, dat betekent dat ik de medicatie uitdeel, insuline geef en eventueel de nuchtere bloedsuikers meet. Ondertussen los ik de vragen en problemen op van mijn afdeling, bijvoorbeeld een ziekmelding of een acuut zieke bewoner. Ik kijk of de lopende zaken naar behoren gaan en waar ik eventueel moet bijspringen. Als iedereen zijn of haar zorg heeft gekregen, is er tijd voor een kopje koffie met collega’s. Even zitten, even uitpuffen en kletsen. Gelukkig lachen we veel met elkaar en hebben we elkaar veel te vertellen. Na zo’n ochtend zorg verlenen ben ik hier ook echt even aan toe. Ik denk dat iedereen die in de zorg werkt dit kan beamen.

Na de koffie gaan wij weer aan de slag. Dan worden vaak de extra taken gedaan, zoals controles en huisartsen bellen. Ook kijken we of een bewoner extra zorg nodig heeft. Voor ik het weet moet de medicatie van twaalf uur verdeeld worden en brengen we de bewoners naar het restaurant voor de warme maaltijd. Na de lunch zijn er vaak weer zorg gerelateerde werkzaamheden: katheterzakken legen, bewoners in bed leggen voor middagrust, enzovoort.

Als mijn dienst om 15:30 uur voorbij is heb ik zoveel verschillende handelingen gedaan en zoveel stappen gezet, dat het mij af en toe duizelt als ik naar huis ga. Ik probeer vaak alle vragen vanuit de agenda uit te voeren: zijn de controles gedaan die erin stonden of is er overleg geweest met de artsen over de vragen die in de rapportage staan.”

Werken als zzp’er in de zorg

“Ik zie mijn werk, na 36 jaar zorg, nog dagelijks als een enorme uitdaging. Draaien de zaken goed, krijgen de bewoners de zorg en aandacht die goed voor hen is en waar zij zeer zeker óók recht op hebben? Ik voel en ben ook eindverantwoordelijk voor die dag en die dienst. Als 20 jaar zelfstandig ondernemer in de zorg zie ik elke dienst als een toevoeging die een verschil kan zijn voor de bewoner die afhankelijk is van hoe ik de zorg uitvoer.

Als zzp’er heb ik al veel bureaus aan mij verbonden gehad, vaak met hele goede ervaringen. Bij toeval ben ik bij Medicalhunt terecht gekomen en het is tot nu toe fantastisch om voor hen te werken. De communicatie is snel en vlot. Snel schakelen en tot het punt komen waar het om gaat. Snelle en goede zakelijke en financiële afhandeling is ook zeker een pré.

Ik ben iemand die graag ergens een poosje werkt, daarom laat ik mij detacheren. Zowel voor de desbetreffende locatie als voor mij een fijne combi. Na zoveel jaren als zzp’er kan ik mij haast geen andere manier van werken voorstellen. De enorme rijke ervaring die ik in de loop van de jaren heb opgedaan en alle kennis en inzichten zijn van onschatbare waarde die ik telkens weer opnieuw kan inzetten. Zowel voor mijn huidige detachering en hopelijk nog vele in de toekomst, met Medicalhunt als bemiddelaar!”

Wil jij net als Magda aan de slag als zzp’er in de zorg of Verzorgende IG’er? Klik hier voor voor meer informatie of neem contact met ons op!