Home
Gehandicaptenzorg

Gehandicapten zorg

Wil jij verschil maken in het leven van mensen met een lichamelijke- of verstandelijke beperking? Kom werken in de gehandicaptenzorg (GHZ)! Het doel van de gehandicaptenzorg is het bevorderen van de kwaliteit van leven en het stimuleren van hun ontwikkeling. Jij helpt hen om een zoveel mogelijk zelfstandig en waardevol leven te leiden. Een baan met veel dankbaarheid!

Werken in de gehandicaptenzorg

In de GHZ bied je zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke-, lichamelijke-, zintuiglijke- of meervoudige beperking. Of het nu gaat om aangeboren afwijkingen, ontwikkelingsstoornissen, verworven handicaps of chronische aandoeningen. Jij staat klaar om hen te helpen bij hun dagelijkse activiteiten. Jij stemt de zorg af op de cliënt en helpt jouw cliënten om een zoveel mogelijk zelfstandig en waardevol leven te leiden. Zo ondersteun jij bij het wonen, werken, leren en vrijetijdsbesteding.

GHZ

Beroepen in de GHZ

Ben jij op zoek naar de functie die bij jou past in de Gehandicaptenzorg? Bij Medicalhunt hebben we verschillende vacatures in de GHZ. Er zijn veel rollen die je kunt bekleden. Jij kunt bijvoorbeeld aan de slag binnen woongroepen en de dagbesteding, of jij kunt medische zorg en therapie aanbieden. We hebben enkele beroepen binnen de GHZ uitgelicht.

Begeleiders

Als begeleider speel je een rol in het dagelijks leven van jouw cliënten. Je biedt onder andere persoonlijke verzorging, ondersteuning bij dagelijkse activiteiten, stimuleert ontwikkeling en biedt emotionele ondersteuning. Daarnaast heb je regelmatig contact met familie of andere zorgprofessionals en schrijf je rapportages.

Verpleegkundigen

Als verpleegkundige in de gehandicaptenzorg voer je medische controles uit, bied je verpleegkundige ondersteuning, coördineer je medische zorg en werk je samen met andere zorgprofessionals om de gezondheid en het welzijn van de cliënt te waarborgen.

Therapeuten

Binnen de GHZ kun je aan de slag als bijvoorbeeld fysiotherapeut, ergotherapeut, gedragstherapeut en logopedist. Jij zorgt ervoor dat de motorische vaardigheden, communicatie, zelfstandigheid en gedragsregulatie van jouw cliënten verbeterd.

Gedragsdeskundigen

Gedragsdeskundigen zijn gespecialiseerd in het begrijpen en beïnvloeden van gedrag bij mensen met een beperking. Als gedragsdeskundige voer je gedragsanalyses uit, ontwikkel je gedragsinterventies en bied je ondersteuning aan zowel de cliënt als aan het zorgteam.

Ga aan de slag in de GHZ

Ontdek de mogelijkheden over het werk in de gehandicaptenzorg bij Medicalhunt of meld je direct aan! Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

(optioneel)
(optioneel)