Home
Geestelijke gezondhe...

Geestelijke gezondheids zorg (GGZ)

Werken in de geestelijke gezondheidszorg? De afkorting GGZ betekent Geestelijke Gezondheidszorg en biedt een boeiend en dynamisch werkveld voor zorgprofessionals! Deze branche richt zich op het bevorderen van de geestelijke gezondheid en het bieden van ondersteuning aan mensen met psychische aandoeningen.

Werken in de GGZ

Wil jij werken in de GGZ en écht wat kunnen betekenen voor patiënten? De GGZ behandelt psychische aandoeningen, zoals depressie, angststoornissen, bipolaire stoornis, eetstoornissen en verslavingsproblematiek. Ook zorg voor kinderen met psychische problemen valt binnen de GGZ. Als zorgprofessional in de GGZ bied jij ondersteuning, behandeling en zorg aan mensen met mentale stoornissen. Daarnaast richt jij je op preventie en bevordering van de geestelijke gezondheid, het vergroten van veerkracht en het geven van voorlichtingen.

Werken in de GGZ brengt vele taken en verantwoordelijkheden met zich mee afhankelijk van jouw functie en specialisatie. Enkele eigenschappen die je moet bevatten zijn: de mentale toestand, symptomen en behoeften van jouw cliënten evalueren en diagnoses stellen. Ook kun jij verschillende vormen van therapie geven, cliënten ondersteuning en begeleiding bieden, psycho-educatie geven, medicatie voorschrijven en monitoren en behandelplannen opstellen.

Ben jij iemand die graag de handen uit de mouwen steekt en aan de slag wil in de GGZ?

Wietze column

Beroepen in de GGZ

Binnen de GGZ kun jij via Medicalhunt aan de slag binnen verschillende functies en specialisaties. Wij hebben diverse vacatures in de GGZ openstaan. Ga bijvoorbeeld aan de slag binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie, verslavingszorg of psychotherapie. Jouw werkzaamheden verricht je binnen GGZ-instellingen, ziekenhuizen, jeugdzorginstellingen, verslavingsklinieken of privépraktijken.

We lichten de functies in de GGZ hieronder kort toe. Of bekijk meteen onze GGZ vacatures!

Psychiater

Als psychiater ben je gespecialiseerd in de diagnose en behandeling van mentale stoornissen. Je voert evaluaties uit, schrijft medicatie voor en geeft therapie.

Psycholoog

Een psycholoog beoordeelt, diagnosticeert en behandelt psychische aandoeningen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van therapeutische aanpakken, zoals cognitieve gedragstherapie, psychoanalyse, systeemtherapie en andere vormen van psychotherapie.

Sociaal werker

Sociaal werkers binnen de GGZ helpen bij het vinden van hulpbronnen, bieden begeleiding en ondersteunen bij het omgaan met sociale- en emotionele uitdagingen. Zowel aan de cliënt zelf, als aan de familie en naasten.

Verpleegkundig specialist

Als verpleegkundige gespecialiseerd in GGZ diagnosticeer je zelfstandig psychische aandoeningen, behandel je deze en schrijf je medicatie voor. Daarnaast voer je verpleegtechnische handelingen uit zoals injecteren, een infuus aanbrengen en hechten.

Ga aan de slag in de GGZ

Wil je meer weten over het werk in de GGZ bij Medicalhunt of je direct aanmelden? Laat hieronder je gegevens achter, wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

(optioneel)
(optioneel)