Home
Kenniscentrum
Column
Wat is de wereld kle...

'Wat is de wereld klein'

Column
2 februari 2022

Grace Specht werkt als Verpleegkundige Zorgcoördinator op de afdeling PG Screening. Ze is al meer dan 44 jaar werkzaam in de zorg en houdt van schrijven. Via diverse columns voor Medicalhunt deelt ze haar ervaringen als verpleegkundige. Lees nu haar column 'Wat is de wereld klein'!

"In het verpleeghuis waar ik werkte op de revalidatieafdeling verbleef Mevrouw S. Tijdens mijn nachtdienst kon Mevrouw niet slapen en vroeg ze of ze bij me mocht zitten. Samen dronken we een kopje thee en kletsten we over van alles en nog wat. Mevrouw was erg benieuwd naar mijn liefdesleven, ik vertelde haar dat ik al jaren gelukkig was getrouwd.

De volgende nacht kwam Mevrouw weer bij me zitten en ik vroeg naar haar liefdes. Mevrouw vertelde me dat ze getrouwd was en dat er één grote liefde in haar leven was, die ze niet vergeten kon. Mevrouw vertelde in geuren en kleuren over de man waarmee ze had gedanst op het jaarlijkse bal van de hoge officieren in Indonesië. Na haar verhaal stond ze op: “Lieverd, ik ga weer. Dit is te pijnlijk voor mij.”

Toch kwam Mevrouw na een half uur terug met een foto van haar grote liefde in haar handen. “Kijk,” zei Mevrouw tegen me. “Dit is mijn grote liefde en deze foto draag ik altijd bij me. Gemaakt op het jaarlijkse bal.” Het was een mooie foto en Mevrouw beleefde deze avond duidelijk weer opnieuw. Met tranen in haar ogen vroeg Mevrouw me om op de achterkant van de foto te kijken. “Daar staat zijn naam”, vertelde ze. Ik draaide de foto op en was sprakeloos. “Lieverd, wat is er?” vroeg Mevrouw aan mij.

Verbaasd zei ik: “Maar dit is mijn opa!” Het werd even stil. We keken elkaar aan en zeiden tegelijk: ‘Wat is de wereld klein!’ Sindsdien noemt Mevrouw mij haar kleindochter."

Grace Specht werkt als Verpleegkundige Zorgcoördinator op de afdeling PG Screening. Ze is al meer dan 44 jaar werkzaam in de zorg en houdt van schrijven. Via diverse columns voor Medicalhunt deelt ze haar ervaringen als verpleegkundige.

Column grace specht