Home
Verpleging verzorgin...

Verpleging, Verzorging en Thuiszorg (VVT)

Ben jij als zorgprofessional werkzaam in een verpleeghuis, verzorgingshuis of thuiszorg? Dan werk jij in de VVT-branche. VVT staat voor Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Een groot en onmisbaar onderdeel van de zorgsector, dat zich richt op het verlenen van zorg en ondersteuning aan ouderen, zieken en mensen met een beperking. Ook draagt de VVT bij aan de zelfredzaamheid en het behoud van de kwaliteit van leven.

Werken in de VVT

Als zorgprofessional in de VVT help jij cliënten die niet meer zelfstandig kunnen leven. Jouw cliënten kunnen bijvoorbeeld wel zelfstandig wonen, maar hebben soms hulp nodig in het huishouden of bij verpleegtechnische handelingen. Jij komt bij de cliënten thuis en verleent thuiszorg. Je werkt dan extramuraal. Jouw werkzaamheden bestaan bijvoorbeeld uit het verstrekken van medicatie, het aantrekken van steunkousen, helpen met wondzorg en helpen met het verzorgen van een stoma of katheter.

Wanneer cliënten niet meer zelfstandig kunnen wonen, dan krijgen zij zorg in verzorgingshuizen. Jij geeft invulling aan de dagelijkse verzorging en dagbesteding van de cliënten volgens het zorgplan. Je kunt bijvoorbeeld ondersteuning bieden bij de Algemeen Dagelijkse Verzorging (ADL) en verpleegtechnische handelingen verrichten. Ook kun je aan de slag in een verpleeghuis. In deze instellingen krijgen de cliënten intensieve zorg of zware medische behandelingen. Verpleeghuizen hebben vaak gespecialiseerde afdelingen voor dementie, revalidatie en palliatieve zorg. Als je in een verpleeg- of verzorgingshuis werkt, dan werk je intramuraal.

Bloem vvt

Beroepen in de VVT

In de VVT hebben de cliënten op verschillende vlakken zorg nodig, waardoor er veel verschillende functies zijn. 

Verzorgenden

Verzorgenden bieden persoonlijke verzorging, zoals hulp bij het wassen, aankleden en eten. Daarnaast hebben zij een sociaal-emotionele rol en bieden vaak een luisterend oor. Onder verzorgenden vallen onder andere de functies: helpende, helpende plus en verzorgende IG.

Verpleegkundigen

Verpleegkundigen hebben een rol in het verlenen van medische zorg. Zij zijn verantwoordelijk voor het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen en het organiseren en coördineren van de zorg van jouw cliënten op basis van de zorgplannen.

Thuiszorgmedewerkers

Thuiszorgmedewerkers bieden zorg en ondersteuning aan cliënten in hun eigen huis. Zij helpen bijvoorbeeld in het huishouden, bij de persoonlijke verzorging en verlenen verpleegtechnische handelingen waar nodig.

Schrijf je in voor de VVT

Wil je meer weten over werken in de VVT bij Medicalhunt of je aanmelden? Laat dan hier je gegevens achter, wij nemen zo snel mogelijk contact met je op! Samen kijken we welke vacature en baan het beste bij je past.

(optioneel)
(optioneel)