Home
Over ons
Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

(FAQ)

Ik zoek een baan in de zorg

Kan ik een vast contract krijgen?

Jazeker, wij werken zowel met tijdelijke als vaste contracten.

Kan ik zonder diploma aan de slag voor Medicalhunt?

Nee, je kunt alleen bij Medicalhunt aan de slag als je beschikt over een relevant diploma in de zorg. Ben je een vierdejaars student mbo-verpleegkundige of heb jij je propedeuse hbo-verpleegkunde behaald? Dan kun je middels vakantiewerk en/of bijbaan bij ons aan de slag.

Ik zoek tijdelijk werk. Kan dat bij Medicalhunt?

Bij Medicalhunt kun je ook tijdelijk aan de slag. Voor een korte opdracht via detachering of via onze losse diensten in de flexpool.

Is er een minimaal aantal uren dat bij Medicalhunt moet werken?

Nee, er is bij Medicalhunt geen minimum aan uren dat je via ons hoeft te werken. Alles kan in overleg.

Nemen jullie studiekosten over van mijn huidige werkgever, die de opleiding betaald heeft?

Jazeker, we stemmen dan samen een scholingsovereenkomst af.

Bij Medicalhunt ga ik meer verdienen dan de gemiddelde cao. Betaal ik dan ook meer belasting?

In Nederland zijn er twee belastingschalen. De hoeveelheid belasting dat je betaalt, hangt af van je loon. Het merendeel van de zorgprofessionals blijft in de eerste belastingschaal wanneer ze meer verdienen dan de gemiddelde cao. Hierdoor ga je dus niet meer belasting betalen.

Ik werk al voor Medicalhunt

Kan ik mijn loonstroken en gewerkte uren bekijken?

Wij werken met een digitaal urensysteem waar je jouw gewerkte uren kunt invullen en je jouw loonstroken en jaaropgaven kunt bekijken.

Wat als ik de functie of mijn opdrachtgever niet meer leuk vind?

Wij vinden het heel belangrijk dat wij goed contact hebben en dat jij je vertrouwd voelt bij ons. Als jij je functie of de opdrachtgever waar je werkt niet meer leuk vindt, gaan wij graag met je in gesprek en zoeken we samen met jou naar een passende oplossing.

Mag een bedrijf mij een contract aanbieden als ik via detachering of losse diensten werk?

We zien in de praktijk dat dit weleens gebeurt. We gaan dan graag met elkaar in gesprek, met zowel jou als met de opdrachtgever. Mocht de wens er zijn, dan komen we daar altijd samen uit.

Opleidingen en ontwikkeling

Kan ik een opleiding volgen via Medicalhunt?

Jazeker, je kunt bij ons ook opleidingen en trainingen volgen. We gaan hierover graag met je in gesprek. Bekijk hier onze trainingen en cursussen en bekijk hier onze traineeships.

Kan ik doorgroeien als ik voor Medicalhunt werk?

Jazeker, we gaan graag met jou in gesprek over jouw loopbaan. Samen met onze fieldmanager bespreek je jouw loopbaan en kijken we hoe jouw loopbaan er volgens jou uitziet. Daarna brengen we passende opleidingen en cursussen in kaart.

Welke opleidingen biedt Medicalhunt?

Bij Medicalhunt kun je trainingen en cursussen volgen zoals Reanimeren met AED, meest voorkomende verpleegtechnische handelingen en medicatieveiligheid. Ook bieden wij verschillende traineeships aan. Bekijk hier onze trainingen en cursussen en bekijk hier onze traineeships.

Waar vinden de trainingen en cursussen plaats?

Deze worden gegeven in Dronten.

Wat zijn de kosten van de opleidingen?

Als detachant bij Medicalhunt kun jij kosteloos opleidingen en trainingen volgen. Meer informatie over de kosten vind je bij elke training of cursus óf neem contact met ons op. Wij vertellen je hier graag meer over.

Kan ik als zzp'er een opleiding volgen via Medicalhunt?

Dat is mogelijk! Een aantal van onze cursussen kunnen ook gevolgd worden door externen zoals zzp'ers.

Heeft Medicalhunt ook leerwerkplekken (BBL)?

Op dit moment bieden we leerwerkplekken voor de opleiding hbo-verpleegkunde. In de toekomst hopen wij ook BBL te faciliteren. Voor meer informatie kun je terecht bij onze fieldmanager.

Arbeidsvoorwaarden

Krijg ik ook vakantiegeld?

Ja, bij Medicalhunt krijg je ook vakantiegeld. Je bouwt 8.33% vakantiegeld op over je gewerkte uren, dit wordt in mei uitbetaald.

Hoe zit het met vakantiedagen en vrije dagen als ik voor Medicalhunt werk?

Je hebt als collega bij Medicalhunt recht op 25 vakantiedagen als je een volledig jaar in dienst bent geweest. Dit staat gelijk aan 200 uur op basis van een fulltime dienstverband. Indien je in de loop van het jaar in dienst bent getreden, dan heb je recht op verlof naar rato van het aantal maanden dat je werkzaam bent.

Wanneer krijg ik mijn salaris uitbetaald?

Wij kennen een vierwekelijkse verloning. Mocht je alleen in de flexpool werken, dan is een wekelijkse betaling ook een optie.

Bouw ik pensioen op bij Medicalhunt?

Jazeker. Je bouwt vanaf 8 gewerkte weken pensioen op. Wij kennen twee regelingen: het basis en het plus pensioen bij STIPP. Bij STIPP-basis bouw je 2,6% pensioen op vanaf 8 gewerkte weken tot en met 78 gewerkte weken (fase A). bij STIPP-plus bouw je maximaal 4% door werknemer en 8% vanuit de werkgever op, vanaf fase B of bij de start van een vast dienstverband.

Krijg ik een auto wanneer ik bij Medicalhunt kom te werken?

Ja, je kunt en auto krijgen wanneer je minimaal 24 uur per week werkt op detacheringsbasis.

Zzp

Mag ik mijn eigen tarieven behouden als ik via Medicalhunt als zzp’er aan de slag ga?

Ja, als zzp’er in de zorg via Medicalhunt behoud je je eigen tarief.

Moet ik ook een bemiddelingsfee of servicekosten betalen als ik als zzp’er via Medicalhunt aan de slag ga?

Voor de service die wij bieden, zoals het aanbieden van opdrachten en de administratieve afhandeling van jouw facturen, vragen wij een bemiddelingsfee. Deze fee wordt bepaald aan de hand van jouw gewenste betalingstermijn. Kies je voor een betalingstermijn binnen 35 dagen, dan geldt er een bemiddelingsfee van €3,- per gewerkt uur. Kies je voor een betalingstermijn van 21 dagen, dan geldt er een bemiddelingsfee van €3,30 per gewerkt uur. Wens je binnen zeven dagen uitbetaald te worden, dan geldt er een bemiddelingsfee van €3,55 per gewerkt uur. Bovengenoemde bedragen zijn exclusief BTW.

Hoe zit het met BTW?

Wanneer je als zzp’er bij Medicalhunt aan de slag gaat, zorgen wij ervoor dat jouw facturen vrijgesteld van BTW naar onze opdrachtgevers worden gestuurd. Je betaalt alleen 21% BTW over onze bemiddelingsfee, omdat wij als intermediair geen zorgorganisatie zijn en wij over onze facturen altijd BTW moeten rekenen.

Kan ik ook flexwerken als zzp’er via Medicalhunt?

Ja, dat kan zeker. Via onze Medicalhunt-app kun jij je aanmelden voor diensten of opdrachten die passen bij jouw beschikbaarheid. Dit kunnen opdrachten in de VVT, Ziekenhuizen of Gezondheidszorg zijn. Hierdoor blijf jij flexibel werken. Toch liever een langere opdracht? Ook dat behoort tot jouw mogelijkheden!

Kan ik ook langere opdrachten werken als zzp’er via Medicalhunt?

Ja, dat kan zeker. Wij krijgen geregeld vacatures binnen waar jij je als zzp’er voor mag aanmelden. Ook als er geen passende opdracht openstaat, gaan wij aan de hand van jouw wensen op zoek naar een opdracht die bij je past. Toch liever flexwerken? Ook dat behoort tot jouw mogelijkheden.

Hoe werkt het factureringsproces bij Medicalhunt?

Bij Medicalhunt werken we met een eigen facturatiesysteem. Bij het afronden van een dienst registreer jij je gegevens en de gewerkte uren in het facturatiesysteem. Deze maakt dan uit jouw naam een factuur op en is direct inzichtelijk. Wanneer jij de factuur goedkeurt, wordt er automatisch een factuur gegenereerd en opgestuurd naar jou en de opdrachtgever. Vanaf dat moment gaat het door jou gekozen betalingstermijn in. Alle facturen blijven inzichtelijk en zijn eenvoudig te downloaden.

Hoe lang moet ik wachten tot er gefactureerd wordt?

Tijdens jouw inschrijving bij Medicalhunt kies jij zelf de betalingstermijn voor jouw facturen. Je hebt de keuze uit een betalingstermijn van zeven, 21 of 35 dagen.

Met welke opdrachtgevers werkt Medicalhunt?

Als zzp'er in de zorg kun je via Medicalhunt in heel Nederland aan de slag: binnen de ouderenzorg, de gehandicaptenzorg, welzijn, de GGZ, ziekenhuizen of bijvoorbeeld jeugdzorg. Vertel ons waar jij het meest kunt betekenen en wij hebben of vinden de baan voor je.

Is er ook een bonusregeling voor zzp'ers?

Jazeker! Wanneer jij een zzp’er bij Medicalhunt aandraagt en deze zorgprofessional 250 uur aan opdracht via Medicalhunt werkt, dan kom jij in aanmerking voor een bonus. Je mag dan een cadeaubon ter waarde van €50,- uitzoeken.

Hoe ziet het tarief bij Medicalhunt eruit?

Wij van Medicalhunt willen onze zzp’er beschermen tegen schijnzelfstandigheid. Daarom werken we bij Medicalhunt met een regelmatig tarief, doordeweeks tussen 07:00 en 20:00 uur, en een onregelmatig tarief, doordeweeks tussen 20:00 en 07:00 en in het weekend. Onze tarieven hangen niet samen met de ORT-percentages die in loondienst gelden. Hierdoor kun jij heel bewust aan de slag als zzp’er. We bespreken de tarieven verder tijdens een kennismaking.

Met welke doelgroepen werkt Medicalhunt?

Wij werken binnen de VVT in de ouderenzorg, met zowel intramurale als extramurale opdrachten, en de gehandicaptenzorg. Binnen het ziekenhuis kun je op elke gewenste afdeling terecht. Daarnaast hebben we geregeld opdrachten openstaan in klinieken en specialistische revalidatiecentra.

Meer weten?

Heb je een vraag of wil je gewoon even kennis maken? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder!